השפעת הורמונים במזון על ילדות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/03/2004 | 22:17 | מאת: מלי

יש לי ילדה בת 8 רזה ונמוכה שהתחילה אצלה כבר ההתפתחות המינית. האם יש השפעה לתזונה על ההתפתחות המוקדמת? שמעתי טענות שהמוצרים מן החי (בשר, ביצים, מוצרי חלב ) מכילים הורמונים שניתנו לבעלי החיים. ונדמה לי שגם מוצרי הסויה (טבעול וכו') מכילים הורמונים. הבת שלי אוכלת מוצרים מהחי ומוצרי סויה (ולא בכמויות מוגזמות). האם יש לכך השפעה עליה?

לקריאה נוספת והעמקה
01/03/2004 | 23:02 | מאת: בלה אגמון

לצערי יש בזה משהו. הרבה ילדות היום סובלות מהתבגרות מינית מוקדמת ויתכן שזה בגלל הורמונים המקיפים אותנו גם במזון וגם בחומרים אחרים, זו מחירה של קידמה. תני לבתך אם את יכולה להרשות לעצמך, מזון אורגני ,ותמנעי ממתן סויה ומוצריו המכילים פיטואסטרוגנים שהם נגזרות להורמון הנשי.

03/09/2013 | 18:19 | מאת: אמא אוהבת

בהמשך לשאלה הקודמת - הבת שלי בת 10 וכבר החלה את ההתפתחות המינית שלה. שאלתי היא, האם מרגע שהתהליך החל, הוא ימשיך בקצב שלו, או שיכולה להיות לנו השפעה עליו. אני מכוונת בעיקר לשינויים תזונתיים שישתנו - אם נעבור למשל לחלב וביצים אורגניות, ואולי גם בשר ועוף בלי הורמונים, כמה זה יכול להאט את התהליך.יש סברה שמרגע שזה מתחיל אי אפשר לעצור את ההתקדמות הטבעית ומעניינת אותי דעתך בעניין. תודה!

מנהל פורום תזונה טבעית