למנהלת הפורום- תזונה וספיגת סידן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

22/02/2004 | 14:46 | מאת: איציק

כמה שאלות בנושא תזונה וספיגת סידן אני גבר בן 56 לאחר ניתוח החלפת מפרק הירך בעקבות תאונה וגילוי של רמת סידן טובה גבולית לאחר בדיקת צפיפות עצם. שאלותי- האם סידן בגבינות רזות-3-5 אחוז נספג טוב יותר בגוף מאשר סידן ממקור של סרדינים? איזה מהנל עדיף בתזונה? האם יש הבדל בין סידן המתקבל ממוצרי חלב-גבינות שאוכלים טריות לבין גבינות בפשטידות ועוגות? האם ערך הסידן בגבינה יורד אחרי שהיא מבושלת-אפויה? אשמח לקבל מידע נוסף על סידן ותזונה... תודה איציק

לקריאה נוספת והעמקה
22/02/2004 | 17:01 | מאת: בלה אגמון

איציק שלום, אין אחידות דעה לגבי ספיגה של סידן. מה שידוע שסידן נספג טוב כאשר הוא משולב עם ויטמין d. בקשר לשינוי של הספגיה עקב בישול - לא ידוע לי על כך. מה שכן - ישנם חומרים המפריעים לספיגה כגון פיטטים ואוקסלטים . בנוסף קקאו, שוקולד. הכי כדאי לגוון במקורות התזונתיים של הסידן ולאכל מגוון מזונת המכילים סידן דיברי חלב,סרדינים, מוצרי סויה, קטניות, בורקלי, אגוזים, שקדים, טחינה משומשום מלא.

22/02/2004 | 17:26 | מאת: שני

שמעתי שגם בעלים ירוקים יש סידן...

23/02/2004 | 16:54 | מאת: איציק

תודה על תשובתך מהם פיטטים ואוקסלטים? האם זה מפריע לספיגה כשאוכלים יחד מהנל עם מוצרי חלב? או/גם כשאוכלים שוקולד וקקאו יחד עם גבינה?- פשוט לא הבנתי... מה מכיל ויטמין D חוץ מהשמש?? תודה איציק

מנהל פורום תזונה טבעית