למנהלת הפורום- תזונה וספיגת סידן
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
כמה שאלות בנושא תזונה וספיגת סידן אני גבר בן 56 לאחר ניתוח החלפת מפרק הירך בעקבות תאונה וגילוי של רמת סידן טובה גבולית לאחר בדיקת צפיפות עצם. שאלותי- האם סידן בגבינות רזות-3-5 אחוז נספג טוב יותר בגוף מאשר סידן ממקור של סרדינים? איזה מהנל עדיף בתזונה? האם יש הבדל בין סידן המתקבל ממוצרי חלב-גבינות שאוכלים טריות לבין גבינות בפשטידות ועוגות? האם ערך הסידן בגבינה יורד אחרי שהיא מבושלת-אפויה? אשמח לקבל מידע נוסף על סידן ותזונה... תודה איציק
איציק שלום, אין אחידות דעה לגבי ספיגה של סידן. מה שידוע שסידן נספג טוב כאשר הוא משולב עם ויטמין d. בקשר לשינוי של הספגיה עקב בישול - לא ידוע לי על כך. מה שכן - ישנם חומרים המפריעים לספיגה כגון פיטטים ואוקסלטים . בנוסף קקאו, שוקולד. הכי כדאי לגוון במקורות התזונתיים של הסידן ולאכל מגוון מזונת המכילים סידן דיברי חלב,סרדינים, מוצרי סויה, קטניות, בורקלי, אגוזים, שקדים, טחינה משומשום מלא.
שמעתי שגם בעלים ירוקים יש סידן...
תודה על תשובתך מהם פיטטים ואוקסלטים? האם זה מפריע לספיגה כשאוכלים יחד מהנל עם מוצרי חלב? או/גם כשאוכלים שוקולד וקקאו יחד עם גבינה?- פשוט לא הבנתי... מה מכיל ויטמין D חוץ מהשמש?? תודה איציק