בולמוסי אכילה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

08/06/2000 | 21:20 | מאת: hagit

שלום לך, אני בת 25,מוגדרת כשמנמונת. כל חיי אני זוכרת את עצמי נאבקת המשקל גופי. בדיאטות הטובות שלי מצאתי את עצמי נתקפת אחת לשבוע בבולמוס מחריד של אכילה, כאשר בשאר ימי השבוע אני אוכלת בין 800 - 1000 קלוריות (אני מומחית בספירת קלוריות( רציתי לדעת למה אני נתקפת בבולמוסים הללו. בנוסף הצלחתי לגלות שיש מאכלים מסוימים שגם אם אני אוכלת מהם מנה קטנה הם גורמים לגוף שלי רצון להמשיך ולאכול עוד פחמימות ועוד מתוקים ולהוביל אותי לעוד התקף בולמוס. האם ניתן לערוך בדיקות (ואילו) ע"מ לגלות מה מותר לי לאכול ומה אסור. מה גורם לי להתקפי הבולמוס הללו. ברצוני לציין שכבר ניסיתי הכל: תזונאים, מירי בלקין, שומרי משקל, דיקור סיני, מדיקל אור והיד עוד נטויה... אשמח לקבל יעוץ. בתודה מראש חגית

08/06/2000 | 23:51 | מאת: אלמונית

הכל בראש ולא בגוף חגיתוש.

09/06/2000 | 01:06 | מאת: ליאת

אני לא מסכימה עם התשובה הקודמת! מאכלים עם הרבה פחמימות ,בעיקרפשוטות לא מורכבות (ובשפת בני אדם מתוקים) מעלים בצורה דרסטית את רמת האינסולין בדם. האינסולין הינו הורמון שתפקידו "להכניס"את הסוכר לתוך התאים ועל ידי כך לאזן אותו בדם וכמובן לספק אנירגיה לתאים. כשהאינסולין עולה בצורה דרסטית ומהירה הוא גורם לירידה דרסטית ומהירה של הסוכר בדם וזה גורם להתקפי רעב.מנגנון ויסות הרעב בגוף מבוסס בעיקר על רמת הסוכר בדם. לכן ההמלצה היא לשמור על רמות אינסולין מאוזנות ללא קפיצות דרסטיות. כלומר לאכול בכל ארוחה פחמימות בעיקר מורכבות ,שהן תפו"א לחם אורז וכו' וליצרוך פחות ואם אפשר בכלל לא סוכרים. תשאלי למה לא אצל כולם הגוף מתנהג ככה ויש כאלו המסוגלים "לטרוף" טבלת שוקולד שלמה,אזאי לרפואה אין עדין תשובה טובה לכך לפחות עד כמה שידוע לי. מקוה שעזרתי

מנהל פורום תזונה טבעית