דייסת שיבולת שועל
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום מכיוון שאני שומרת על תזונה נכונה, החלטתי לנסות לצרוך שיבולת שועל אינסטנט (אבקה) להכנת דייסה. רציתי לקבל פרטים? 1. כמה קלוריות יש בכף אחת (הבנתי שצריך עבור אדם 3 כפות). 2. מתי הכי טוב לאכול אותה ביום? 3. האם היא יכולה לסייע בתסמונת מעי רגיז עם נטייה לעצירות? 4. איך יהיה נכון עבורי (בגלל מעי רגיז) להכין אותה (כמו כמויות של מים/חלב/מלח? וכו') בתודה מראש אורית
שלום לך, דיסת שיבולת שועל בהחלט מומלצת. מכילה סיבית תזונתיים ולכן עוזרת במקרים של עצירות. בתסמונת מעי רגיז, אני מציעה לך לבדוק את התגובה שלך. משתנה מאדם לאדם. 2-- 3 כפות הן שווה ערך לפרוסת לחם, דהיינו, 80 קלוריות. מתי לאכול? תלוי בך. יכול להיות בבוקר או בערב. יש כאלה שנהנים מדייסה גם אחה"צ, במיוחד בימים קרירים. אם אין לך בעיות עם מוצרי חלב , את יכולה להוסיף גם מעט חלב. אם את מגיבה לא טוב לחלב, הכיני רק עם מים. רחל