תחליפי בשר וחלב

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

04/06/2000 | 01:21 | מאת: נטע

אני צמחונית שאינה אוכלת דגים (ע"ב אידאולוגי) במשך 14 שנה. בשנה האחרונה הורדתי כמעט לחלוטין את צריכת החלב (במיוחד בחודשים האחרונים) בשל בעיות בקיבה ובזמן האחרון נתגלה לי מחסור חמור בויטמין B12 (אני נוטלת ויטמין זה ע"ב יומיומי) ואמרו לי, כי אכילת מוצרי חלב מפריעה לאנזים המייצר ויטמין זה ולכן הפסקתי לחלוטין השימוש בחלב. אני אנמית ע"ב חוסר בברזל כבר שנים רבות ואינני נוהגת לאכול תחליפי בשר כגון טבעול מאחר וזה מפריע לי בעיכול. כעת אינני יודעת מה עלי לאכול וכיצד לבנות את התפריט שלי מצבי הבריאותי אינו תקין אני מתעלפת המון (עד 4 פעמים בשבוע) ונמצאת בבירור כפי הנראה זה נובע מבעיות קרישות דם אשמח אם תייעצו לי להיכן לפנות או באילו תחליפים להשתמש במקביל אני אינני רזה (לצערי הרב). מצטערת על אורך המכתב.

04/06/2000 | 22:55 | מאת: איתי ויזר

נטע שלום תודה על פנייתך לפורום תזונה ודיאטה. עקב בעיות טכניות שאינן תלויות בנו, נבצר מכותבי דוקטורס לענות על שאלתך. אנו מתנצלים מראש על העיכוב בהעברת תשובה אישית ומדוייקת כפי שנהוג בפורומים של דוקטורס. עם פתירת התקלה אנו מבטיחים כי תשובה מפורטת ועניינית תנתן בהקדם. בתודה איתי ויזר מנהל קהיליית הפורומים צוות דוקטורס

מנהל פורום תזונה טבעית