גזר ושמן
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב, באחד מהגליונות האחרונים של מנטה צויין, כי כמה קוביות של גזר טרי בשמן עמוק (כשמטגנים צ'יפס, למשל) יכולה להוריד את הנזקים של השמן, שכן נוגדי החימצון שבגזר "מטפלים" במחמצנים שנוצרים בשמן הרותח. השאלה היא: האם זה נכון באמת?! הרי נוגדי החימצון הם חלבונים שנהרסים בטמפ' כל כך גבוהות?!?! תודה,
גילי שלום, כדאי שתדעי ששמן מטוגן בכל צורה שהיא הוא רעיל ומזיק. מה שכתוב במנטה אינו מדוייק. כדאי להימנע ממזון מטוגן! נוגדי החימצון אינם חלבונים... בהצלחה צביקה