פירות וירקות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

02/10/2003 | 00:39 | מאת: עדי

שלום האם אי אכילה של פירות וירקות טריים אלא רק מבושלים (ולא כל יום) יכולה לגרום לחסרים תזונתיים ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
02/10/2003 | 17:50 | מאת: רחל גרנות

שלום לך, חבל שאין אצלך בתפריט אכילה מסודרת של ירקות טריים. ברור שבדרך כלל, הערכים התזונתיים הגבוהים ביותר נמצאים הירק טרי. למרות שלעיתים דווקא בבישול וחימום מתגלים אוצרות אמיתיים. בבישול של עגבניות משתחרר חומר בשם ליקופן שמגן עלינו. באיטליה, למשל, טוענים שיש פחות מקרי סרטן הערמונית בגלל אכילה מרובה של עגבניות מבושלות. בישול של ירקות צריך להיות מהיר, כדי לא להרוס את כל הויטמינים והמינרלים. מה דעתך להתחיל להתידד עם ירקות? זה בהחלט אפשרי. בקשר לחסכים תזונתיים, את זה יש לבדוק כל אחד לגופו. רחל

02/10/2003 | 22:22 | מאת: מריוס

עדי, תלוי מאוד באופן הבישול !

מנהל פורום תזונה טבעית