למה דילגתם על שאלתי בקשר למזון בסיסי או חומצי?1

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

09/09/2003 | 08:43 | מאת: עדי

09/09/2003 | 21:29 | מאת: בלה אגמון דיאטנית קלנית

עדי שלום פלפל וגמבה הם מזונות בסיסיים. עגבניה חומצית. הפירות שהזכרת בסייסיים. בפירות רק שזיפים ומשמשים הם חומציים כל השאר בסיסי. בברכה בלה

11/09/2003 | 21:04 | מאת: רחל גרנות

לעדי שלום, המדד לקביעת רמת החומציות או הבסיסיות הוא ה-pH. ככל שמדד זה נמוך יותר כך רמת החומציות גבוהה יותר, ולהפך. בתמיסה נייטרלית ה-pH הוא 7. את האינפורמציה הספציפית לגבי מזונות שונים את יכולה לקבל בטבלאות בספרים שונים (למשל- "ערכם התזונתי של המזונות"/ד"ר יעקב אילני). רחל גרנות

מנהל פורום תזונה טבעית