חולשה לאחר ארוחה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/02/2001 | 13:06 | מאת: תמי

רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה לכך, שלעיתים אחרי ארוחה "משביעה" (כמה פרוסות לחם עם חביתה, או סנדוויץ' עם שניצל) אני חשה תחושת רעב כאילו לא אכלתי, ולעיתים אף חולשה. אני חושבת שתחושות אלו מופיעות אצלי כאשר אני אוכלת "על קיבה ריקה" לגמרי - זאת אומרת שאני מאוד רעבה לפני כן. ועוד שאלה - ישנם מאכלים הגורמים לי כאב ראש לא חמור (בהחלט נסבל), נראה לי שהמאכלים הם חביתה, שניצל ומוצרי סויה (כגון נקניקיות סויה וכו') - מה יכול לגרום להרגשה זו? עלי לציין שאני בריאה בד"כ, רזה מהרגיל - אך בלי הפרעות אכילה.

לקריאה נוספת והעמקה
02/02/2001 | 12:39 | מאת: סמדר בן נון

שלום תמי, כדי לקבל תשובה רצינית ומקצועית רצוי לגשת לייעוץ אישי ומפורט. יכול להיות שמהירות האכילה מורידה מהרגשת השובע שבאה אחריה ויכול להיות שאת צריכה לבדוק האם ספיגת הסוכר אצלך תקינה (יש לבדוק סוכר בדם כשעה אחרי אוכל. כל רופא יכול לשלוח אותך לבדיקה). נסי גם לאכול ארוחה שתכיל פחות פחמימות ויותר חלבון ושומן ותראי איך הדבר משפיע על הרגשת השובע (דיאטנית תוכל ללמד אותך איך לשנות את היחסים בין אבות המזון בארוחה). בכל מקרה, לא רצוי להגיע לארוחה במצב של רעב ולכן לא כדאי "לפתוח רווחים" של יותר מ- 4 או 3 שעות בין זמני האכילה ביום. לגבי כאבי הראש - יש אנשים שהם אלרגיים למוצרי מזון שונים ואחת הדרכים להתבטאות האלרגיה היא בכאבי ראש. לבירור מעמיק -שוב, רצוי לפנות לייעוץ מקצועי. בהצלחה !

מנהל פורום תזונה טבעית