סיבים תזונתיים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

25/05/2003 | 21:53 | מאת: shoshi

היי, לאחרונה הבחנתי שעל מוצרי מזון דיאטטיים למיניהם (כמו יופלה 0%, גלידיאט של נסטלה ועוד) מצויין שהם מכילים סיבים תזונתיים. מהם סיבים תזונתיים אלו ? (אני רגילה לסיבים בירקות ודגנים... כיצד מוסיפים סיבים לגלידה ויוגורט ??) מצטערת על הבורות, וממתינה בסקרנות... שושי.

לקריאה נוספת והעמקה
30/05/2003 | 18:08 | מאת: נירה אולנד

שלום שושי במוצרי דיאט יש בעיה להסמיך את המזונות ולתת להם נפח. לעתים קרובות משתמשים לצורך כך בסיבים תזונתיים, בדרך כלל מהסוג המסיס שנותן נפח ומרקם קצת ג'לטיני, כמו גומי קרגינן וכד'. מבחינה בריאותית סיבים מסוג זה יכולים לתרום במידה מסויימת להאטת הספיגה במעיים של חומרי תזונה. כשמדובר בהאטת הספיגה של סוכרים, כולסטרול, שומנים וכד', הרי שהרווחנו. אמנם חומרים אלה ייספגו בסופו של דבר, אך האטת הספיגה שלהם משפרת את יכולת הגוף להתמודד איתם בצורה מוצלחת. יותר מידי סיבים מסיסים עלולים לעכב ספיגה , או לקשור אליהם ולמנוע ספיגה, גם של חומרים חיוניים כמו ויטמינים ומינרלים מסויימים. אולם כדי להגיע לבעיה תזונתית בשל כך יש צורך בכמות גדולה של סיבים באופן קבוע בכל ארוחה, כך שבעצם לא צריך לחשוש, אלא אם כן מדובר באדם בתת תזונה. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית