מחלת קרוהן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

19/08/2000 | 10:17 | מאת: אמיר

אבקש לשמוע פרטים או "טיפים" לדיאטה או תזונה מומלצת לחולי קרוהן לרבות מחולים עם ניסיון בכך

19/08/2000 | 13:13 | מאת: סמדר בן נון

שלום אמיר, הנה כמה טיפים שאוכל לת לך כדיאטנית קלינית. הטיפול התזונתי בחולי קרון איננו אחיד ואין תפריט אחד המתאים לכולם. בעבר חשבו שיש להימנע ממאכלי חלב - והיום יודעים שיש חולים שמסתדרים איתו טוב מאד. כמובן שבתקופות של התקפים צריך לתת מנוחה למעי עד כמה שניתן, ולהימנע ממאכלים עתירי סיבים כמו פירות וירקות טריים (עדיף מבושלים בלבד), דגנים מלאים, אגוזים וגרעינים למיניהם, וגם ממוצרי חלב. אח"כ אפשר לחזור בהדרגה לתפריט מלא, ואז דווקא כן לשים דגש על מזונות עתירי סיבים. כמו-כן מומלץ לחלק את היממה למספר ארוחות קטנות ולהיות קשובים לגוף ולמאכלים אליהם הוא רגיש.( אצל כל אחד זה יכול להיות משהו אחר). עוד עזרה אתה יכול לקבל אצל כל דיאטנית קלינית במסגרת פרטית, או של בי"ח או קופ"ח שם אתה מטופל. המון בריאות !

מנהל פורום תזונה טבעית