סוכר ענבים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום אבקש לדעת על תכונותיו של סוכר ענבים. האם כדאי להשתמש בו במקום בסוכר רגיל? בתודה ורדית
לקריאה נוספת והעמקה
שלום ורדית סוכר ענבים הוא בסך הכל גלוקוז, סוג של חד סוכר מאד מתוק בטעמו. לאדם בריא או לתינוק אין כל יתרון באכילת גלוקוז על פני אכילת סוכר רגיל, משניהם כדאי לצרוך כמה שפחות. גלוקוז הוא בעל יתרון אצל סוכרתיים במצב של היפוגליקמיה, כשצריך סוכר שייספג מהר מאד לדם ויעלה את רמת הגלוקוז בדם. יש לו יתרון גם במקרים נדירים מאד שבהם חסרים אנזימים שמפרקים סוכרים יותר מורכבים, ואז יש צורך לאכול סוכרים פשוטים שאינם מצריכים פירוק כדוגמת הגלוקוז. בתעשיית הממתקים משתמשים לעתים קרובות בגלוקוז, כי תכונות ההמסה שלו קצת שונות משל סוכר רגיל, והוא עוזר להגיע למרקם צמיג יחסית. מעבר לכך, לאדם הרגיל אין שום יתרון בגלוקוז, ואין כל סיבה לקנות אותו או לצרוך אותו. בתיאבון.