קבלת זריקות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

13/01/2001 | 16:52 | מאת: מממ2

שלום רב, אני נמצא כרגע בתחילת תהליך לקבלת זריקות ויטמין B-12 , בבדיקה התוצאה הראתה 160 , הבינותי שזה חוסר בויטמין האם כמות הזריקות שהרופא נתן לי 10 זריקות פעמיים בשבוע יכולה גם להזיק ? האם אני יכול להפסיק את הזריקות גם לאחר חצי מהכמות או שאני מחויב לסיים את כל 10 הזריקות? מתי לפי דעתך אני יצטרך לבצע שוב בדיקת דם ? במידה והכמות עלתה מתי אני יצטרך לבצע שוב בדיקה כדי לדעת שהיא לא ירדה? בברכה

13/01/2001 | 17:19 | מאת: סמדר בן נון

שלום לך, קודם כל חשוב שתדע שאין נזק מזריקות של B12 . לא מומלץ להפסיק את הטיפול באמצע ומאחר וזה המינון המומלץ למילוי המחסור. הרופא בוודאי יאמר לך מתי לבצע שוב בדיקה - בד"כ מומלץ לאחר מספר שבועות עד חודשים. גם לגבי המשך הטיפול - הרופא יעדכן אותך (זה תפקידו). אינני יכולה לומר לך האם סדרה אחת של זריקות יכולה להספיק או שתצטרך יותר. זה תלוי האם הבעייה היא בתזונה או בספיגה, ולשם כך תצטרך להיות במעקב. בהצלחה !

מנהל פורום תזונה טבעית