ירקות ממשפחת מצליבים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/05/2024 | 09:18 | מאת: שלומית

שלום לאהרון דרעי, האם ירקות ממשפחת מצליבים כמו כרוב כרובית ברוקולי יכולים להזיק למי שיש תת פעילות בלוטת התריס, והאם כדאי להשתמש במלח מועשר ביוד? תודה שלומית

שלומית שלום ירקות ממשפחת המצליבים (כגון כרוב, כרובית, ברוקולי, קייל ועוד) מכילים חומרים שנקראים גויטרוגנים, שעלולים להשפיע על תפקוד בלוטת התריס, במיוחד כאשר צורכים אותם בכמויות גדולות ולא מבושלים. אנשים עם תת פעילות של בלוטת התריס צריכים לקחת זאת בחשבון. הנה מספר טיפים כיצד להשתמש בירקות אלו בתזונה באופן בטוח: בישול ירקות: בישול הירקות מקטין את כמות הגויטרוגנים בהם. בישול, אידוי או הקפצה של הירקות יכול להפחית את ההשפעה השלילית על בלוטת התריס. הגבלת הכמות: ניתן לצרוך ירקות מצליבים בצורה מבושלת במנות קטנות ולא באופן יומיומי. מומלץ לגוון עם ירקות אחרים שאינם ממשפחת המצליבים. העשרה בתזונה מאוזנת: תזונה מגוונת ומאוזנת הכוללת מקורות טובים ליוד, סלניום ואבץ יכולה לסייע בתמיכה בבריאות בלוטת התריס. מאכלים כמו דגים, ביצים, אגוזים וזרעים יכולים לתרום. כן מומלץ להשתמש במל מועשר ביוד

מנהל פורום תזונה טבעית