סלרי.....................

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

27/04/2024 | 22:33 | מאת: ל

היי האם מיץ סלרי הוא באמת כ"כ מזין או שעדיף לאכול אותו בצורתו הרגילה? למה דווקא המיץ כ"כ מומלץ ולא סלט סלרי?

סלרי הוא ירק נהדר שמציע יתרונות בריאותיים רבים. האם תשמעו כמה מהם? 🌿 מזין ומכיל ויטמינים ומינרלים: סלרי מכיל ויטמין K, המבטיח זרימת דם בריאה, אנזימים, נוגדי חמצון רבי עוצמה, חומצה פולית, ויטמין B6, ויטמין C וסיבים. גם אשלגן ונתרן מצוים בסלרי, והם מווסתים את לחץ הדם. משפר את תפקוד מערכת העיכול: סלרי עשיר בסיבים תזונתיים, שמסייעים בסדירות המעיים ומונעים עצירות. מסייע בירידה במשקל: דל קלוריות, הסלרי מסייע לווסת את המטבוליזם של השומנים ומספק לגוף חומרים מזינים חיוניים. נלחם בהתפתחות סרטן: ירקות כמו הסלרי מכילים פוליאצטילנים, שהם תרכובות המגנות מפני אפקט הכימותרפיה ומסייעות לסלק רעלים מהגוף. זרעי הסלרי גם מכילים תרכובות אנטי-מיקרוביאליות המסייעות במלחמה בזיהומים. כל כך הרבה יתרונות בסלרי! כדאי להכניס אותו לתפריט היומי. 🌱

08/05/2024 | 08:29 | מאת: ל

אני יודעת את כל זה אבל שאלתי אם עדיף מיץ או סלרי שלם

מנהל פורום תזונה טבעית