שאלה לגבי פקטין

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/04/2024 | 15:29 | מאת: סוזן

שלום לאהרון דרעי, רוצה לישאול לגבי פקטין שנימצא בתפוח עץ אומרים שהוא מצוי בגרעיני התפוח ובקליפה, האם צריך לאכול את גרעיני התפוח כדי לקבל פקטין? או אפשר להסתפק בקליפת התפוח? וכמה לאכול מיזה כדי להפיק את הכמות היומית? תודה סוזן

סוזן שלום מועדים לשמחה כן, פקטין הוא תרכובת טבעית שנמצאת בתפוח עץ ומסייעת לבריאותנו. הנה מספר עובדות על פקטין: פקטין מצוי בקליפת התפוח: קליפת התפוח מכילה כמות גדולה של פקטין. פקטין הוא סיב תזונתי מסיס שמסייע באיזון רמות הסוכר והכולסטרול בדם. הוא גם משפר את תפקוד החיידקים הטובים במעי הגס. גרעיני התפוח גם מכילים פקטין: אם אתה אוהב לצרוב את גרעיני התפוח, תקבל גם כמות קטנה של פקטין. אך קליפת התפוח מכילה יותר פקטין מגרעיניו. כמה לאכול?: כדי להפיק את הכמות היומית של פקטין, ניתן להסתפק באכילת קליפת התפוח. אפשר לצרוב את גרעיני התפוח כמקור נוסף, אך זה לא חובה. כמות הפקטין היומית המומלצת איננה מוגדרת בצורה מדויקת, אך אכילת תפוח אחד ביום יכולה להיות יעילה

מנהל פורום תזונה טבעית