איך לישון טוב יותר

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

08/04/2024 | 03:29 | מאת: גדי

מה החשיבות של בי 6/12/1 שאומרים שהם עוזרים לישון הרבה יותר טוב? כנ"ל פסיפלורה, כשות, לאונורוס וולריאן

הויטמינים והתוספים הצמחיים שציינת מכילים רכיבים שיוכלו לעזור לקידום שינה באופן טבעי. הנה תיאור קצר של כל אחד מהם ואיך הם עשויים להשפיע על איכות השינה: ויטמין B6 (פירידוקסין): חלק מערכת החיסון והעצבים, בעקבות זה, קיימת השערה כי חוסר בויטמין B6 עשוי להיות קשור להפרעות בשינה, כגון הקושי להרדם והתעוררות בלילה. ויטמין B12 (קובלמין): הויטמין הזה משתתף בהפקת המלטונין, הורמון המקדם שינה. חוסר בו עשוי להוות סיבה לבעיות שינה. ויטמין B1 (תיאמין): משתתף בתהליכי חילוף החומרים ובתהליכי הנפקת אנרגיה בגוף. חוסר בו עשוי להיות קשור לקושי בשינה וברמת אנרגיה. פסיפלורה: מצויה בשמן זרעי פסיפלורה, יש בו חומצות שומן חשובות לפיתוח הורמונים שונים בגוף, כולל מלטונין המקדם שינה טובה. כשות: מצוינת להרגעת העצבים וההפרעות בשינה. לאונורוס וולריאן: מצוייה כצמח מרפא מסורתי ברפואה העממית ומצוינת להרגעת העצבים ולקידום שינה טובה. לא כל אחד יהיה זקוק לתוספים או לויטמינים אלה, אך במקרים שבהם קיימת קשיי שינה או קשיי רוגע, ייתכן ויהיה שימוש רווחי בהם. חשוב להתייעץ עם רופא או תזונאי לפני השימוש בתוספים כלשהם, כדי לוודא שהם מתאימים ובטוחים לשימוש במקרה שלך.

מנהל פורום תזונה טבעית