קינמון ותפוזים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

28/03/2024 | 12:37 | מאת: שרונה

שלום רב, שואלת לגבי צריכת קינמון האם יש הגבלה ומה המינון הרצוי ביום? אני מתכוונת לתבלין האם כול תבלין קינמון הוא בריא? ובנוסף האם אכילת תפוז אחד שלם ביום מספק את כמות הצריכה של ויטמין סי ביום אחד? תודה שרונה

שרונה שלום המינון המומלץ לצריכת קינמון הוא 120 מ"ג ועד 6 גרם ביום למשך לפחות 4 שבועות. לאחר 5 שבועות, כדאי להפסיק לשבוע הכמות המומלצת לצריכת ויטמין C תלויה בגיל ובמגדר. הנה ההמלצות לצריכה יומית: מבוגרים: 75-90 מ"ג נוער: 65 מ"ג ילדים בגיל 13-9: 45 מ"ג ילדים בגיל 9-4: 25 מ"ג כדאי לציין שצריכת יתר ויטמין C מעל 2,000 מ"ג ליום עשויה לגרום לתופעות לוואי כמו נפיחות בבטן, שלשול, כאבי ראש, עור סמוק, התכווצויות ו/או קלקול קיבה תפוז אחד מכיל בערך 100 מ"ג ויטמין C

מנהל פורום תזונה טבעית