מלח ונתרן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

21/03/2024 | 14:02 | מאת: סוזן

שלום רב לאהרון דרעי, שואלת בקשר למלח ונתרן לדוגמא ב-100 גר' סרדינים יש 322 מ"ג נתרן,מה זה אומר?מבחינת כפיות מלח?אם כול הבריאות שיש בסרדינים האם יש כאן מוקש בגלל הנתרן? מהיא הכמות המומלצת של הנתרן ומלח ליום?בדרך כלל מציינים על המוצרים כמויות נתרן איך מחשבים ? האם נתרן פירושו מלח? תודה רבה סוזן

סוזן שלום לפי נתוני ארגון הבריאות העולמי (WHO) הכמות היומית המומלצת של נתרן למבוגרים מגיל 18 ומעלה היא מ1500 מ"ג עד 2,400 מ"ג, דהיינו כפית אחת של מלח בלבד ליום. הכמות היומית המומלצת לילדים ולנערים בגילאי 7-18 נעה בין 1,200-1,600 מ"ג (כחצי כפית מלח ביום). הצריכה המומלצת לילדים קטנים יותר נעה בין 400-700 מ"ג בהתאם לגיל. נתרן (בלטינית: Natrium; באנגלית: Sodium) הוא יסוד כימי מסדרת המתכות האלקליות, שסמלו הכימי Na ומספרו האטומי 11. נתרן הוא מינרל חשוב בפיזיולוגיה, הנפוץ בעיקר בנוזל החוץ-תאי. מלח הוא תרכובת טבעית המורכבת משני היסודות: נתרן וכלור. הנתרן מהווה כ-40% ממשקל המלח. מלח הוא תרכובת בשם נתרן כלוריד (NaCl) המכילה אטומי נתרן (40%) וכלור (60%). לכן, נתרן פרושו מלח

מנהל פורום תזונה טבעית