תזונה וטיפולים אחטרנטיביים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

13/03/2024 | 10:08 | מאת: אילנית

שלום רב, אני בגיל המעבר. סובלת ממחזורים לא סדירים עם דימום ארוך וכבד מאוד. האם יש טיפולים אלטרנטיביים ותזונתיים שיוכלו לשפר את מצבי. תודה רבה מראש.

אילנית שלום כשמדובר במחזורים לא סדירים ודימום כבד, צריך לבצע תשאול מקיף ולראות בדיקות דם כדי להבין את התמונה הכללית של הגוף וכדי להגיע להבנה מדוע המצב כפי שהוא . ברפואה האלטרנטיבית יש התייחסות טובה לנושא באמצעות צמחי מרפא , תוספים , פרחי באך , ועוד. בשלב ראשון אני ממליץ הידרציה: כשיש דימום כבד, חשוב לשמור על נפח הדם בגוף. צריך לשתות 4 עד 6 כוסות מים נוספות ביום כדי לשמור על נפח הדם. ניתן גם לשתות מוצרי אלקטרוליטים כמו Gatorade או להוסיף עוד מלח לתזונה כדי לאזן את הנוזלים. אוכל עשיר בוויטמין C: ויטמין C עוזר לגוף לספג את הברזל, שיכול למנוע אנמיה. ניתן למצוא אותו בפירות כמו תפוזים וגרפרות, וגם בפלפלים אדומים וירוקים, כיוון שהם מכילים גם ויטמין C1. אוכל עשיר בברזל: כשיש דימום, הגוף מאבד ברזל. ברזל הוא חיוני לייצור המולקולה המסייעת לתאי הדם האדומים להוביל חמצן. דימום כבד יכול לגרום לחסר ברזל בגוף, שיכול להוביל לאנמיה. כדאי לצרוך מזון עשיר בברזל כמו בשר טחון טחון, אוסטרות, עוף והודו, קטניות, טופו ופירות וירוקים כמו תרד.

מנהל פורום תזונה טבעית