פנילאלאנין

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

09/03/2024 | 11:51 | מאת: שלומית

שלום לאהרון דרעי, רציתי לישאול לגביי פנילאלאנין האם הוא מסוכן לבריאות? הוא מצוי בסוכריות ללא סוכר מה דעתך? תודה

שלומית שלום פנילאלנין הוא חומצת אמינו חיונית שנפוצה בטבע והיא מרכיבה את החלבונים. היא משמשת לייצור חלבוני הגוף ומשפיעה על תפקוד המוח, העצבים, ומערכת הלב וכלי הדם. פנילאלנין נחקר כטיפול למספר מצבים רפואיים, כולל הפרעות עור, דיכאון וכאב. עם זאת, יש להיות זהירים כאשר מדובר באנשים עם ההפרעה הגנטית פנילקטונוריה (PKU), שבמקרים כאלו פנילאלנין יכולה להיות מסוכנת. אם הפנילאלנין נמצא בסוכריות ללא סוכר, לרוב האנשים הוא לא מסוכן ,כדאי לוודא שאין לך תגובה אלרגית או תגובה נגדית לחומצת האמינו הזו.

מנהל פורום תזונה טבעית