אכילת גזר והפרעות שינה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

05/03/2024 | 13:28 | מאת: איל

שלום לאחרונה שמתי לב שאכילת גזר גם בכמות ממש קטנה של חתיכה בגודל שני ס''מ גורמת לי לעוררות יתר וקשיי הרדמות משמעותיים. הדבר חמור עד כדי כך שכדי לחזור ולישון שנת לילה תקינה עליי להמנע מאכילת גזר למשך מס' ימים 2-3 עד שהמצב חוזר לקדמותו ומתאפשר לי לישון. שאלתי היא איזה מרכיב בגזר יכול להיות הגורם לכך ובנוסף איזה מזון אחר ניתן לצרוך במקום במטרה לקבל ויטמין איי מבלי להגרר שוב לאותו מצב של בעיות בשינה. תודה

אייל שלום אלרגיה לגזר היא דוגמה לתגובתיות צולבת שבה חלבונים בפירות או ירקות מסוימים גורמים לתגובה אלרגית בשל הדמיון שלהם לחלבונים המצויים בסוגים מסוימים של אבקה. כל תגובה אלרגית שמתווכת על ידי נוגדנים מסוג IgE (Immunoglobulin E) היא מסכנת חיים. ילד שאלרגי לאגוז פקאן או אגוזי מלך, עלול להגיב בתגובה אנפילקטית (תגובה אלרגית סיסטמית, שמערבת מספר מערכות) גם בעקבות חשיפה לכמות מזערית של האגוז. אלרגיה לאגוזים היא אחת האלרגיות השכיחות ביותר למזון, ובקרב ילדים אחוזי השכיחות אף גבוהים יותר . אם יש לך חשש לאלרגיה לגזר, כדאי להתייעץ עם אלרגולוג מומחה כדי לאבחן ולקבוע את הטיפול המתאים.

מנהל פורום תזונה טבעית