ויטמינים ואיכותם בבישול ירקות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

03/03/2024 | 21:07 | מאת: יוסף

ערב טוב, אני נותן דוגמא לתבשיל ואז אשאל את השאלה קוביות חזה עוף בצל , שום אפונה , גמבה , גזר , ברוקולי , שומר הכל מתבשל עם רוטב שמורכב מעגבניות מגורדות מים ותבלינים - על הגז בערך שעתיים עד שהנוזל מצטמצם ידוע לי שבחום מאבדים חלק מהויטמינים של הירקות. 1 - האם הויטמינים שמאבדים מהירקות במהלך הבישול ״נופלים״ לרוטב או מתאדים באוויר ? (מה שלא נשמע לי הגיוני שיש ויטמינים באוויר). אם הויטמינים ברוטב וסיימתי לאכול את כל הסיר כולל כל הרוטב והסיר נשאר נקי בסוף קיבלתי 100 אחוז והמיטמינים ? 2 - האם איכות הויטמין נפגם בבישול ? בחום ? והאם זה משנה אם זה על הגז שעה שעתיים שלוש או לדוגמא 20 שעות כמו חמין.

יוסף שלום בהכנת הירקות, ישנם כמה נקודות חשובות לגבי השמירה על תכונות הויטמינים: הויטמינים במהלך הבישול: חלק מהויטמינים נפגעים במהלך הבישול, אך גם ישנם ויטמינים שהבישול יכול להגביר את זמינותם לגוף. ויטמין C והויטמינים מסוג B (כמו B1, B2, B3, B5, B6, B9 ו-B12) הם נמצאים במים ולכן נפלטים למים במהלך הבישול. זה אינו בעיה אם אתה צורך את המים (לדוגמה, במרקים ובצליות), אך זה יכול להיות בעיה אם אתה משליך את המים. ירקות כמו קייל, ברוקולי, כרוב, קולורבי, זוקיני, תרד ואפונה מכילים כמות טובה של הויטמינים הללו. חשוב לבשל ירקות שמכילים המון ויטמינים באופן עדין ובכמה מים ככל האפשר. טיגון, אידוי וטיגון במחבת הם אפשרויות טובות יותר מהרתיחה. ירקות כמו קרטין, פלפלים, תרד, עגבניות וסלט מכילים גם הם כמות טובה של ויטמינים אלו, ולכן תזונה מאוזנת תספק לך מספיק מהם. הויטמינים ברוטב: כאשר אתה מכין רוטב, חלק מהויטמינים יעברו מהירקות לרוטב. אם אתה אוכל את כל הסיר כולל הרוטב, אתה תקבל את כל הויטמינים שנמצאים ברוטב. כמובן, חשוב להשתמש ברוטב כשהוא טרי ולא להשאיר אותו מאוד זמן לפני הצריבה. כמו כן, זמן הבישול והחום יכולים להשפיע על איכות הויטמינים .

מנהל פורום תזונה טבעית