פלפל ירוק - ערכים תזונתיים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/03/2024 | 11:58 | מאת: שרון - טבעונית

היי האם מומלץ לאכול פלפל ירוק למרות שאינו הבשיל והפך צבעו? אם כן מה הערך שלו? תודה

שרון שלום פלפלים ירוקים הם פשוט פלפלים שלא סיימו להבשיל, וככאלה הם מאופיינים בטעם מעט מריר יותר מפלפלים אדומים או צהובים. אף על פי כן, יש להם כמה יתרונות מפתיעים: מקור עשיר לחומרים מזינים: פלפלים ירוקים מספקים מגוון של ויטמינים ומינרלים. לדוגמה, כוס אחת (150 גרם) של פלפל ירוק מכילה: 30 קלוריות 1.3 גרם חלבון 7 גרם פחמימות 2.6 גרם סיבים 134% מהקצובה היומית המומלצת של ויטמין C 9% מהקצובה היומית המומלצת של ויטמין K 6% מהקצובה היומית המומלצת של אשלגן 20% מהקצובה היומית המומלצת של ויטמין B6 3% מהקצובה היומית המומלצת של ויטמין A טובים לבריאות מערכת העיכול: פלפלים ירוקים עשירים בסיבים החיוניים לבריאות המעיים. צריכת סיבים יכולה להגן מפני סרטן המעי הגס ומחלות מעי דלקתיות. מכילים תרכובות צמחיות מועילות: פלפלים ירוקים מכילים תרכובות צמחיות בעלות תכונות נוגדות חמצון ואנטי דלקתיות, כמו פלבנואידים, ויטמין C, פנולים וקרוטנואידים. עשויים לקדם את בריאות העיניים: פלפלים ירוקים עשירים בלוטאין, נוגד חמצון עוצמתי החיוני לבריאות העין. יכולים לעזור בשמירה על משקל גוף תקין: פלפלים ירוקים דלים בקלוריות,

מנהל פורום תזונה טבעית