שתיית אבקת קקאו

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

27/02/2024 | 13:10 | מאת: שלןמית

שלום רב לאהרון דרעי, האם שתייה של אבקת קקאו היא טובה ללחץ דם או להיפך? אם היא מיטיבה ורצויה ,כמה כפות רצוי לשתות במשך היום? תודה רבה שלומית

צריכת אבקת קקאו עשויה להוריד את הסיכון להתפתחות יתר לחץ דם (לחץ דם גבוה), הידוע כאחד מגורמי הסיכון למחלות לב וכלי הדם. קקאו מכיל חומרים הקרויים פלבנולים, ביניהם אפיקטכין, שהינם בעלי השפעה מיטיבה על לחץ הדם. פלבנולים מגדילים את הזמינות של תחמוצת החנקן (nitric oxide), הגורמת להרחבת כלי הדם ובכך מסייעת לירידה בלחץ הדם. לפי מחקרים, צריכה יומית של 25 מיליגרם אפיקטכין (המצויים לדוגמה ב-25-30 גרם שוקולד מריר, 50% מוצקי קקאו) עשויה להוביל לירידה של 4.1 מילימטר כספית בלחץ הדם הסיסטולי ולירידה של 2.0 מילימטר כספית בלחץ הדם הדיאסטולי. יחד עם זאת, חשוב לציין שקקאו הוא בעל צפיפות אנרגתית גבוהה יחסית, ולכן יש להתייחס אליו בזהירות במקרים של השמנה. לכן, אם ברצונך לצרוך אבקת קקאו לטובת לחץ הדם, הנה המלצה: שתה כפית אחת של אבקת קקאו ביום. זהו כמות נמוכה ומתאימה לתמיכה בלחץ הדם.

מנהל פורום תזונה טבעית