כמוסות לעצירות האם בריא?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/02/2024 | 00:16 | מאת: שיר

האם כמוסות טבעיות לטיפול בעצירות של סולגר (ריליס) ואלטמן (סופרלס) המכילות תמצית תמר הינדי ושזיפים . האם מסוכן בתווך הארוך? מה הסכנות למעי הגס ובכלל בשימוש בכמוסות אילו? תודה

תמצית התמר הינדי ושזיפים הן מרכיבים טבעיים שמוכרים כמזונות פולייניים המשמשים לטיפול בעצירות ולשיפור פעולת המעיים. כל המרכיבים הללו נחשבים לבריאים ולא חשובים כמסוכנים. לגבי החברות אני לא יכול להתייחס . כמוסות לשיפור העיכול רבות פועלות באופן טבעי ואינן מוכרות כמזיקות לטווח הארוך בצורה ישירה. הן נועדו לתמוך בפעילות העיכולית, להקל על בעיות כמו עצירות, דלקות, דלקת מעיים וכדומה, ולאינטגרציה עם תזונה בריאה. למרבה הזהירות, כאשר מדובר בכל סוג של תוספי תזונה או כמוסות, חשוב לקחת בחשבון את התזונה הכללית שלך, אזורי הגידול, איכות המוצר וכמובן, להתייעץ עם רופא או תזונאי מוסמך לפני השימוש. יש להימנע מכמוסות שמכילות מרכיבים לא מזוהים או מרכיבים שאינם מאושרים על ידי רשות התזונה המתאימה. חשוב לבדוק את רכיבי התוסף ולוודא שאין לך אלרגיות או תגובות לוואי לאחד מהם. בכל מקרה, כמו בכל תוסף תזונה או כמוסה, חשוב להשתמש בהם במידה המותאמת אישית, ולא להישען עליהם במקום רכיבי מזון בריאים ותזונה מאוזנת.

מנהל פורום תזונה טבעית