קינמון, ותירס

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

14/02/2024 | 11:30 | מאת: שלומית

שלום רב, אומרים שלקינמון יש השפעה טובה ואולי גם יכולת להוריד סוכר לחולי סכרת סוג 2, האם זה גם קורה אם משתמשים בתבלין?ובאיזה כמות רצוי ליצרןך ביום? בנוסף רציתי לישאול לגבי תירס טרי כמה זמן בישול צריך , כי לאחרונה כשבישלתי יצא עדיין מאוד קשה הכוונה לקליפה של גרעיני התירס האם זה יכול להקשות על העיכול בקיבה?וזה מזיק? תודה רבה , שלומית

שלומית שלום קינמון, תבלין נפוץ מאוד שנלקח מקלות הקינמון, ידוע בעיקרו כתבלין שמשמש להביא טעם וריח מיוחדים למזונות. בנוסף לכך, יש חקירות שמצביעות על יתרונות בריאותיים נוספים של קינמון, כגון השפעה על רמות הסוכר בדם. כמה מחקרים הראו כי צריכת קינמון עשויה להפחית את רמת הסוכר בדם ולהפחית את עמדות האינסולין, ובכך לסייע לנהל את סוכרת סוג 2. אולם, חשוב לציין כי יש עוד צורך במחקרים נוספים כדי לאמת את היתרונות הבריאותיים המשוערכים של קינמון בנושא זה. לגבי כמות הקינמון המומלצת לצריכה יום יומית, אין עדיין הסכמה רחבה בין המחקרים. אך באופן כללי, המלצות מקצועיות מציינות כי צריכת קינמון בכמויות סבירות לדוגמה, חצי כפית לתה עשויה להיות בטוחה ואף להניב תועלת בריאותית. בכל מקרה, חשוב לשים לב שקינמון יכול להיות רעיון טוב כתוספת לתפריט התזונה הבריאה, אך כמו כל דבר, יש לצרוך אותו במידה ובהיקף הראויים ובהתאם להוראות הרופא או התזונאי. תירס טרי דורש בישול כדי להפריד את הקליפה הקשה של גרעיני התירס וכדי להפוך אותם לקריספים וטעימים לאכילה. הזמן הדרוש לבישול תלוי בשיטת הבישול ובסוג התירס. אם אתה מבשל תירס בסיר מים רותחים, זמן הבישול עשוי להיות כ-20 עד 30 דקות. אם אתה מבשל אותו במיקרוגל, זמן הבישול עשוי להיות קצר יותר, בין 5 ל-10 דקות, תלוי בכמות ובעוצמת המיקרוגל. כדי להקל על העיכול של גרעיני התירס, יש להפוך אותם לרכים יותר על ידי בישול במים רותחים עד שהם מתרככים. זה עשוי לקחת זמן נוסף מעבר לזמן הבישול הרגיל. לגבי השאלה שלך אם הקליפה הקשה של התירס יכולה להקשות על העיכול בקיבה ואם זה מזיק, בדרך כלל אין בעיה לאכול את גרעיני התירס עם הקליפה הרכה שלהם,כשהם מבושלים היטב . תירס בשל שנבושל כמו שצריך בהחלט נחשב לבריא וניכרים היתרונות הבריאותיים שלו, כולל תכונות העזרה בעיכול.

מנהל פורום תזונה טבעית