שימורי כבד דג שיבוט

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

10/02/2024 | 23:14 | מאת: אסי

שלום האם מדובר במזון שנחשב בעל ערך תזונתי עם אומגה 3 ו B12 ? תודה

דג שיבוט הוא מקור מצוין לברזל, חלבון, ואומגה-3 חומצות שומן. הנה ערכים תזונתיים ממוצעים לדג שיבוט במשקל נקי (בלי חלקי העצם והקישוטים): 1. חלבון: כ- 20-25 גרם לכל 100 גרם. 2. שומן: כ- 3-5 גרם לכל 100 גרם, כאשר רובו הגדול הוא אומגה-3 חומצות שומן. 3. ברזל: כ- 1-2 מ"ג לכל 100 גרם. 4. ויטמינים ומינרלים: הדג שיבוט גם מספק ויטמינים ומינרלים רבים כמו ויטמין D, ויטמין B12, ויטמין B6, מגנזיום, ופוטסיום. המאפיינים הבריאותיים הרבים של דג השיבוט עושים ממנו אכילה מועדפת בקרב הרבה אנשים, בטעם המתקיים ובערך התזונתי הגבוה שלו. יחד עם זאת, כמו כל מזון אחר, חשוב לצרוך את דג השיבוט עם תוספי תזונה אחרים לקבלת מאזן תזונתי מושלם.

מנהל פורום תזונה טבעית