האם בקקאו יש הרבה קופאין כמו בקפה?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/02/2024 | 16:03 | מאת: שרון - טבעונית

היי אני רוצה להכין בראוניז שעועית שחורה עם קקאו האם בקקאו יש הרבה קופאין כמו בקפה ואז יש הפרעה בספיגת ויטמינים ומינרלים של השעועית? תודה

שרון שלום בקקאו יש כמות קפאין נמוכה בהרבה מאשר בקפה. בכפית אבקת קקאו יש כ-3-4 מ"ג קפאין. לעומת זאת, בכוס קפה שחור יש בערך 113 מ"ג קפאין. כלומר, כמות הקפאין בקקאו היא רק חלק קטן מהכמות שנמצאת בקפה. עם זאת, יש לציין שבקקאו יש גם חומר מעורר אחר בשם טיאוברומין, אך הוא מעניק אנרגיה עדינה יותר.

מנהל פורום תזונה טבעית