פרי הדר

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

23/01/2024 | 19:28 | מאת: סופי

שלום לאהרון דרעי מבקשת לדעת מי מבין פירות הדר יש הכי פחות חומצה -פומלית ,פומלה תפוז מנדרינה קלמנטינה אשכולית? יש לי קצת רגישות ובכול זאת מעוניינת לאכול פרי הדר אחד ביום, אבל עם הכי פחות נזק, תודה לתשובה סופי

ניתן לקבוע את רמת החומציות בפירות הדר על פי מדד נקרא pH. ערכי pH נמדדים בקנה מידה של 0-14, כאשר ערכים נמוכים יותר מ-7 הם חומציים, ערכים שווי 7 הם נייטרליים, וערכים גבוהים יותר מ-7 הם בסיסיים. פרות עם ערכי pH נמוכים יותר נחשבות לפחות חומציות. אשכולית ותפוז נמדדים כדי שיש להם pH נמוך יחסית (בין 2 ל-4), בעוד שפומלה ומנדרינה עשויות להיות פחות חומציות, עם pH יחסית גבוה יותר (בין 4 ל-5). אם את מחפשת פרות עם רמת חומציות נמוכה, ייתכן שתמצאי שהפומלה והמנדרינה יחסית פחות חומציות מהתפוז והאשכולית. אך חשוב לציין שרמת החומציות יכולה להשתנות בין סוגי הפירות, ואף בין פירות מאותו סוג תלוי בעונה ובאיזור גידול ובהשקייה . חשוב להתייעץ עם נטורופת כדי להבין מאין נובעת הרגישות. אני רוצה לחדד . חומציות הקיבה חשובה כדי שיתבצע פירוק המזון בצורה אופטימלית . כשלוקחים כל מיני כדורים כדי להוריד את רמת החומציות אמנם מקבלים הקלה אך פוגעים ביכולת הקיבה לפרק את המזון . וכתוצאה מכך במקרים מסוימים יש לזה השלכות כגון נפיחות גזים .

מנהל פורום תזונה טבעית