קוקוס ומוצריו חוץ משמן קוקוס

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

18/01/2024 | 11:49 | מאת: שרון - טבעונית

האם פתיתי ושבבי קוקוס וקרם קוקוס מעלים כולסטרול רע או שרק שמן קוקוס משפיע על הכולסטרול הרע? תודה

שמן קוקוס ופרי הקוקוס מכילים שנייהם רכיבים שיכולים להיות מועילים לבריאות, אך הם שונים במרכיבים שלהם ובאופן שבו הם משפיעים על הגוף. שמן קוקוס מכיל חומצות שומן בינוניות שרשרת, שמשמשות כמקור אנרגיה מהיר לגוף. הוא גם מכיל ויטמין E, שמסייע לבריאות הלב, ונוגדי חימצון, שנלחמים בגורמים מסרטנים1. עם זאת, שמן קוקוס מעלה את רמות ה-LDL (כולסטרול רע) כמעט באותה מידה כמו חמאה, שומן בקר ושמן דקלים. פרי הקוקוס מכיל סיבים תזונתיים, חלבונים, סוכרים, ושומן. הוא גם מכיל מי קוקוס, שהם עשירים באשלגן ומשמשים כמשקה מרענן. בסה"כ, גם שמן הקוקוס וגם פרי הקוקוס יכולים להיות חלק מתזונה בריאה ומאוזנת, אך כמו כל דבר, הם צריכים להיות מוגבלים ולא להם צריכים להיות מקור השומן העיקרי בדיאטה שלך. תמיד מומלץ להתייעץ עם תזונאי או רופא לפני שינויים משמעותיים בתזונה שלך.

מנהל פורום תזונה טבעית