ירקות שורש לא אורגנים- יותר ריסוס?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

03/01/2024 | 01:01 | מאת: שרון - טבעונית

האם בטטות שאינן אורגניות הן יותר מרוססות ולא מומלצות לאכילה? ובכלל כל הירקות שורש הלא אורגנים מסוכנים יותר בגלל שהן באדמה? תודה

09/01/2024 | 12:08 | מאת: אהרון דרעי

שרון שלום לא קיימת המלצה רשמית של ארגון בריאותי מוביל או מחקר מדעי אחיד שמציין שיש סיכון מוגדר ומוכר לצריכת ירקות שורש לא אורגניים בגלל האדמה בה הם גדלים. במידה ויש לך חששות, תמיד ניתן לשטוף היטב ולקלף את הירקות הלא אורגניים לפני הכנתם ואכילתם על מנת להפחית את סיכון מפני ריסוס אפשרי. איכות האדמה ושיטות הגידול משפיעות על איכות הירקות, ואורגניות עשויה להיות פתרון נהדר לאנשים המעדיפים להימנע מחומרים כימיים ורעלים פוטנציאליים במזון רמת חומרי ההדברה בירקות בטבלה הבאה מוצגת רמת חומרי ההדברה הנדרשת בגידול ירקות שונים וזאת על פי נסיונו של פקח מזיקים שעובד עם מגדלים במרכז הארץ. כמובן שרמת חומרי ההדברה יכולה להשתנות בין מגדלים שונים, בין אזורי גידול שונים ובין עונות השנה. רמת הריסוס בבטטה -- נמוכה מצרף טבלה ממאמר של ד"ר גיל שחר שם הירק רמת ריסוס ברוקולי גבוהה כרובית גבוהה כרוב גבוהה קולורבי גבוהה תרד גבוהה בצל גבוהה סלרי בינונית חסה בינונית מלפפון בינונית קישוא בינונית פטרוזילה נמוכה כוסברה נמוכה עלי בייבי נמוכה דלעת נמוכה צנון נמוכה פלפל ירוק נמוכה פלפל אדום נמוכה גזר נמוכה עגבניה נמוכה תפוח אדמה נמוכה בטטה נמוכה שעועית ירוקה נמוכה תירס נמוכה חציל נמוכה אספרגוס נמוכה אפונה נמוכה אבוקדו נמוכה

10/01/2024 | 07:52 | מאת: טטט

סליחה על ההתערבות. עדיף להסתמך על מידע רשמי, שמפורסם בכל שנה לציבור. chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.gov.il/BlobFolder/news/leftover_material/he/pesticide_residues_in_local_agricultural_produce_for_2021.pdf

מנהל פורום תזונה טבעית