חלב סויה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

25/12/2023 | 10:57 | מאת: שרונה

שלום רב לאהרון, האם בחלב סויה יש פיטואסטרוגנים שמזיקים לבריאות? והאם מומלץ לשתות חלב סויה על פני חלב פרה? תודה שרונה

שרונה שלום חלב סויה מכיל פיטואסטרוגנים, שהם מולקולות הדומות לאסטרוגן, הורמון המין הנשי . ישנם חששות שפיטואסטרוגנים עשויים להגביר את הסיכון לסרטן השד, אך מחקרים מראים שצריכת פיטואסטרוגנים קשורה לסיכוי נמוך לחלות בסרטן השד . בנוסף, משרד הבריאות ועמותת הדיאטנים הקליניים בישראל הצהירו שסויה בטוחה לצריכה בכל תקופות החיים . לגבי השאלה השנייה שלך, חלב סויה הוא אלטרנטיבה טובה לחלב פרה, במיוחד אם אתה רגיש ללקטוז או שאתה מעדיף לא לשתות חלב פרה. חלב סויה מספק כמות דומה של חלבון וסידן כמו חלב פרה. אך כמובן, ההחלטה תלויה בהעדפות האישיות שלך, ברגישויות האלרגיות שלך, ובתזונה הכללית שלך.

מנהל פורום תזונה טבעית