תזונה המטפלת בטחורים דרגה 3

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/12/2023 | 12:46 | מאת: מיה

אילו ירקות ופירות אסורים למי שיש טחורים דרגה 3 והאם שינוי תזונתי יכול למנוע ניתוח טחורים? תודה

מיה שלום התזונה משחקת תפקיד חשוב במניעת וטיפול בטחורים. כדי למנוע טחורים, מומלץ לאמץ תזונה מועשרת בסיבים תזונתיים, במיוחד פירות וירקות. יש להמעיט באכילת פחמימות ריקות ולעבור לאכילת פחמימות מורכבות כגון לחם מלא, אורז ופסטה מחיטה מלאה. בין הסיבים המסיסים שנמצאים בפירות נמצא סיב הפקטין, שמסייע במצבי עצירות ונמצא באבוקדו, תות עץ, גויאבה, פטל, תאנה ואגס. לכן, במצבי עצירות מומלץ לשלב את הפירות האלה בתזונה. מהן הסיבות העיקריות? תזונה לקויה, משקל גוף עודף, הריון... כבר מימי קדם ידוע שעבודה גופנית כבדה מחמירה בעיות טחורים. צואה קשה פוגעת ברפידות פי הטבעת, התאמצות בזמן צואה קשה תגרום לחוטי התמיכה המחזיקים את רפידות הטחורים בתעלה האנאלית להישבר אם נאפשר למצב כזה להימשך לאורך זמן. מאמץ במהלך עשיית הצרכים עקב צואה קשה נחשבת לאחד הגורמים החשובים ביותר להיווצרות טחורים. ישנם משחות שיכולות לשפר את המצב וכן ויטמינים . יש להתייעץ עם נטורופת על מנת שיתאים לך את הטיפול המתאים .

מנהל פורום תזונה טבעית