השוואה בין לחמים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

08/12/2023 | 15:06 | מאת: דדי

האם לחם קמח כהה זה אותו דבר במחינת ערכים תזונתיים לכזה מלא ?

סוגי הלחם לבן / כהה / מלא נבדלים ברמת הסובין שקילפו מגרעין החיטה מבין הבחירות הללו מומלץ לחם מלא .(כמובן שיש עוד סוגים שונים של לחמים בריאים ) לחם מלא הוא מקור חשוב למגוון רחב של ערכים תזונתיים. כאשר נאמר "לחם מלא", נפגשים בדרך כלל עם דגנים מלאים או קמחים המופקים מהם. הערכים התזונתיים בלחם מלא כוללים: סיבים תזונתיים: הם מסייעים בעיכול ובשמירה על רמות סוכר בדם יציבות. לחם מלא מספק כמות גבוהה יחסית של סיבים, שזה מבטיח תחושת שובע ויכולת לשמור על תפקוד עיכולי בריא. מינרלים: ברזל, מגנזיום, סידן ופוטסיום הם רק חלק מהמינרלים העשירים שנמצאים בלחם מלא. הם חיוניים לתמיכה בתפקודי הגוף השונים. ויטמינים: לחם מלא מספק כמויות ניכרות של ויטמינים, בעיקר ויטמין B כמו תיאמין (B1), ניאצין (B3) וריבופלאווין (B2). הם חשובים לתהליכים שונים בגוף, כגון ייצור אנרגיה ותמיכה בתפקוד תאי. פרוטאין: גם פה, לחם מלא מספק כמות מספקת של חלבון צמחי. פחמימות: כמובן, לחם מלא מהווה מקור מרכזי של פחמימות, שהן הדלק לגוף ומספקות אנרגיה. בחירת לחם מלא מספקת יתרונות תזונתיים רבים יותר מלחמים פשוטים או שערובין, בגלל הריכוז הגבוה של סיבים, ויטמינים ומינרלים. הקפד לבחור בלחם מלא המכיל קמחים מלאים ודגנים מלאים כדי להבטיח את התועלת המרבית מהמזון שאתה אוכל.

מנהל פורום תזונה טבעית