שאלה בנושא של שעועית יבשה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

07/12/2023 | 11:47 | מאת: שרונה

שלום רב , מבקשת לישאול לגבי שעועית יבשה אותה אני מקלפת מהתרמיל האם ערך התזונתי יורד? מה אני מפסידה? בנוסף מבקשת לדעת איזה שעועית יבשה הכי מומלצת ובעלת ערכים טובים יותר שעועית יבשה לבנה אדומה שחורה וכו'? תודה רבה שרונה

שרונה שלום אני לא מצאתי מידע מפורש על האם קליפת שעועית יבשה משפיעה על הערך התזונתי שלה. עם זאת, חשוב לציין שבדרך כלל, הקליפה של ירקות ופירות מכילה סיבים תזונתיים ומינרלים, ולכן ייתכן שהסרת הקליפה תפגע בחלק מהערך התזונתי. לגבי השעועית המומלצת ביותר, כל סוגי השעועית מכילים ערכים תזונתיים שונים ומגוונים: שעועית לבנה: עשירה בחלבונים ומינרלים כולל סידן וברזל, ומכילה כמויות גדולות של ויטמינים מקבוצת B וחומצות אמינו חיוניות. היא מכילה אשלגן בריכוז גבוה, שמסייע להפחית את לחץ הדם ולשמור על לב בריא. שעועית שחורה: עשירה ביותר בנוגדי חמצון, סיבים תזונתיים ומינרלים חיוניים מכל שעועית אחרת. היא מכילה אנתוציאנין, שמצוי בה בשיעור הגבוה ביותר, ומשפר את תפקוד המוח. שעועית אדומה: מכילה מוליבדן בשיעור הגבוה ביותר, שמצוי רק במעט מזונות ברחבי העולם וממלא תפקיד חשוב בניקוי הרעלים של הכבד. שעועית בובס (לימה): מכילה שיעור גבוה של סיבים תזונתיים וחלבונים, ומספקת 100% מהצריכה היומית המומלצת של מוליבדן. בכל מקרה, כל סוגי השעועית מכילים ערכים תזונתיים חשובים, והבחירה ביניהם יכולה להתבצע לפי הטעם האישי והמטרות התזונתיות שלך.

מנהל פורום תזונה טבעית