ממתיקים משבשים מנגנון הפרשת אינסולין בגוף?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

10/06/2023 | 21:28 | מאת: מאיה

האם יש בסיס מדעי לטענה לפיה ממתיקים מלאכותיים משבשים את מנגנון הפרשת האינסולין בגוף? אם כן, באיזה כתב עת ומתיי פורסמה הוכחה רצינית לטענה זו?

15/06/2023 | 21:46 | מאת: אביבה די וורולי

ממתיקים מלאכותיים לא משפעים באופן ישיר על הפרשת אינסולין, אך משפעים על מגוון מנגנונים אחרים, המשפעים לרעה על הבריאות (למשל דרך פלורת המעי, או השפעה על מנגנון התגמול דרך המח... ) אחפש מקורות.

17/06/2023 | 08:24 | מאת: מאיה

מאחר שטרם היצגת מקורות, לא ברור לאיזו השפעה רעה התכוונת - במה היא מתבטאת אצל המשתמש. כמו כן, האם יש השפעה רעה לשתיית מי טוניק ללא סוכר (מומתקים בסוכרלוז)?

19/06/2023 | 17:20 | מאת: תמר

היא לא תחזור עם מקורות. היא הבטיחה לי כבר לפני כמה חודשים מקורות לשאלה ששאלתי. חפשי בגוגל סקולר "sweeteners effect on insulin" ותגיעי להרבה מאמרים בנושא

מנהל פורום תזונה טבעית