תזונה טבעונית ומחלות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

25/01/2023 | 21:30 | מאת: מורן

שלום אני בת 27 ובשנתיים האחרונות אני התזונה שלי היא טבעונית ב85% מהזמן ואפילו יותר. הסיבה לכך היא שיש לי אנדומטריוזיס ותזונה טבעונית ללא גלוטן היא הדבר היחיד שעוזר לי. יחד עם זאת יש לי 2 שאלות חשובות. 1. קראתי שתזונה טבעונית יכולה להיות עשירה באוקסלט דבק שעלול לגרום לאבנים בכליות, בין המאכלים שציינו היו כמעט כל סוגי הקטניות, סלק תרד ובעיקר טופו. האם זה נכון? ואם כן, כיצד להוריד את רמת האוקסלט בגופי ועדיין לאכול בריא וטוב מכיוון שארוחה עיקרית אצלי בכל יום כוללת סוג של קטניה או טופו. 2. בשנה האחרונה בערך ראו בבדיקת הדם שהחומצה האורית שלי בשתן מעט גבוהה, כששאלתי את הרופא שלי מה לעשות הוא אמר להפסיק לאכול מוצרים מן החי.. רק שאני לא אוכלת בכלל מוצרים מן החי. מה לעשות האם גם זה קשור לתזונה הטבעונית? תודה.

25/01/2023 | 21:59 | מאת: אביבה די וורולי

אני חושבת שתזונה טבעונית היא דבר מצוין, בעיקר עם רקע של אנדומטריוזיס שהיא מבוססת על תהליכי דלקת. בעיניי נושא האוקסלטים לא חייב להדאיג. חומצה אורית - אולי חייבים לבדוק את יחס בין אבות המזון . ממליצה ייעוץ אישי.

מנהל פורום תזונה טבעית