משקה סויה ושומניות הכבד

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

23/01/2023 | 15:38 | מאת: עפר

שלום. נאמר לי על ידי תזונאית מקצועית שכדאי להפסיק להשתמש במשקה סויה (במקרה שלי: משקה סויה תנובה במתיקות מופחתת) מכיון שהוא מגדיל את שומניות הכבד. 1) האם הדבר נכון, ומדוע? 2) ומה בדבר תחליפי חלב סויה כמו משקה שקדים, משקה שיבולת שועל בטעם אגוזי לוז, או משקה אורז ושקדים? תודה!

25/01/2023 | 20:18 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא רואה קשר ישיר בין חלב סויה לבין כבד שומני. חשוב לגוון בין תחליפי החלב, ולהקפיד לקחת את הטבעיים ביותר ללא סוכר או חומרים תעשייתיים אחרים. המושג "מתיקות מופחתת" מחשיד: יש סוכר אבל פחות? או כל מיני ממתיקים אחרים ? פרוקטוז הוא בעייתי לכבד שומני, והרבה פעמים זה נכנס כתחליף לסוכר (סוכר פירות, סירופ תירס, לתת... )

מנהל פורום תזונה טבעית