השימוטו חריגה לא גבוהה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

19/01/2023 | 21:40 | מאת: Linoy

אני בת 43, בריאה בדרך כלל, לא לוקחת תרופות , עשיתי בירור קרדיאלי ממש ממש מקיף, עשיתי בדיקת בלוטת התריס יצא לי 6.2 לכיוון תת פעילות חריגה קלה, ויצא לי TPO AB >>> 94 השימוטו חריגה קלה לפי הבנתי מעל 60 זה חיובי .. שאלותיי בבקשה 1. מניסינך יש אנשים שיש להם מצב חמור יותר מבחינת השימוטו? 2. במצב שתיארתי זה יכול לגרום להפרעות קצב לב בזמנים של ביוץ ומחזור חודשי ? בכללי יכול להיות קשר בין המצב הספציפי שלי לבין הפרעות קצב לב קלות ? 3. מה הטיפול הכי טוב למצבי ? 4. האם מותר לי סושי .. כי זה יוד... לא התייעצתי עם דיאטנית בנושא רק ראיתי באינטרנט שיוד לא מומלץ במקרה של השימוטו.. (אצלי השימוטו 94) 5. המלצה על מולטי ויטמין לנשים שכולל בתוכו יוד מומלץ במצבי לדעתך ? אני מחפשת ללא יוד ולא מוצאת לצערי 😞😞😞 אני במצב כלכלי רעוע ולכן המשאבים שלי מבחינת תקציב דל לכן מחפשת פתרונות לא יקרים למצבי.. כולסטרול רע יצא לי 67, סך כולסטרול 140, כולסטרול טוב 59, הורמוני הבלוטה T3 ו T4 תקינים בטווח הנורמה, בירור קרדיאלי בסדר לדעת מספר קרדיולוגים, עשיתי בדיקת דם לגלוטן ואני לא רגישה לציליאק יצא תקין, הכל מעט מה שציינתי שני המדדים... מדאיג מעט.. אציין מחזור סדיר חודש בחודשו אבל נמשך יומיים ומועט .... כל פעם בשינויים הורמונליים חודשיים חשה הפרעות קצב והקרדיולוגים לא מייחסים חשיבות לזה.. לא מעשנת אגב. נתתי פירוט מדוייק.. סלחי לי על האורך🙏🙏 אשמח מאוד למענה לדעה שלך אם צריך לעשות משהו בכלל.

25/01/2023 | 20:09 | מאת: אביבה די וורולי

ברור שאת חייבת התייעצות אישית, ולרפואה הטבעית יש כמה כלים מצוינים כדי לעזור. האשימוטו זו מחלה אוטואימונית בה בלוטת התריס נתקפת ופעילותה יורדת. לפי דעתי יוד במזון יכול רק לעשות טוב, אך חייבים לטפל גם במערכת החיסון כדי לאזן את התהליך האוטואימוני. אני לא מכירה את הקשר עם בעיות לב, ובגלל זה את חייבת יעוץ אישי. נטורופת, הרבליסט קליני או רופא סיני יעזרו לך מאד.

מנהל פורום תזונה טבעית