שאלה לאביבה בנוגע לסויה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

08/01/2023 | 14:46 | מאת: אימי

שלום אביבה ותודה על ניהול הפורום. שבוע שעבר ענית לגולשת באתר ש"קיים דיון ער מאד לגבי ההשפעה הפיטואסטרוגנית של הסויה, וההשלכות על הבריאות. ". תוכלי לפרט? הרי סויה היא מקור החלבון העיקרי בחיות משק. בעצם, בכל פעם שאנחנו צורכים מוצר כלשהו מהחי, אנחנו צורכים עמו גם את הפיטואסטרוגנים שאכלה אותה חיה. איך ניתך לדעת מהי כמות סבירה של סויה נצרכת? תודה

08/01/2023 | 14:48 | מאת: אימי

אם תוכלי בבקשה לקשר למחקר או שניים שנחשבים מובילים בתחום, או למטה אנליזה, זה בכלל יעזור

15/01/2023 | 12:07 | מאת: אביבה די וורולי

הדיון הוא בעיקר על ההשפעה הישירה של סויה על המערך ההורמונלי. היום רוב המחקרים מראים שלפיטואסטרוגנים יש השפעה מאזנת ולכן מיטבה עם הבריאות. אחפש מחקרים. לא ידוע לי שהשפעה כזו יכולה לעבור דרך הסויה שהבקר שלנו אוכל, חומרים אלו בכל מקרה עוברים תהליכים מטבוליים באותם החיות. זו שאלה מעניינת, אשתדל לחפש חומר.

מנהל פורום תזונה טבעית