מחלת ספרוציטוזיס שגורמת לאנמיה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/12/2022 | 18:30 | מאת: שוש

שלום רב, מהלך המחלה הנל הינו שהטחול תוקף כדוריות אדומות, אשר בנושאי מחלה זו צורתן מעט שונה ומתוך כך נגרמת אנמיה. לאחרונה מרבה לחלות. וירוס זה ווירוס אחר. במצב זה אדם שואף לחזק את מערכת החיסון שלו באמצעים שונים. אולם יש טענה שבמחלה זו אין לחזק את מערכת החיסון, משום שאם תהיה חזקה, הטחול, כחלק ממערכת החיסון, יגביר את פעילותו ובעיית האנמיה תחריף. מה דעתך על כך ואיזו עיצה לפעולה יכולה להנתן?

21/12/2022 | 07:55 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא ממש מכירה את המחלה, קראתי עליה קצת. אפשר להבחין בין טיפולים שמחזקים את מערכת החיסון, וכאלו שמאזנים אותה, כדי למנוע "חיזוק יתר". לשם כך יש למשל צמחי מרפא ספציפיים. אבל ברור שזה דורש התייעצות אישית ובניה של תהליך טיפולי מדויק. תמיד חשוב לשמור על תזונה עשירה בנוטריאנטים ולהוריד כמה שיותר מזונות מעודדי דלקת (פחמימות מעובדות, שומן מן החי, מזונות מעובדים באופן כללי... )

מנהל פורום תזונה טבעית