שאלה לגבי תפוח אדמה מתוק(פוטוטו)

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

29/10/2022 | 20:25 | מאת: חיים

ידוע שתפוח אדמה בחום של בערך 130 מעלות בתנור מפריש קרלאלסמיד מקוה שאמרתי נכון האם גם תפוח האדמה המתוק בצבע כתום מפריש את אותו חומר באותם מעלות

29/10/2022 | 22:46 | מאת: אביבה די וורולי

מודה שאני לא מכירה את החומר הזה.

30/10/2022 | 08:47 | מאת: סטודנט

הכוונה היא כמובן לacrylamide ולבטטה. אקרילמיד נוצר בכל מזון שחומם למשך זמן מאוד ארוך או יתר על המידה. זה נכון לתפוח אדמה ובטטה, אבל גם לכל מאכל אחר. אין דרך להמנע מזה אבל כן אפשר לצמצם משמעותית על ידי המנעות מטיגון ומהעדפה לבישול בזמנים קצרים ככל הניתן (על ידי אידוי, למשל). אם אתה מתעניין, אתה יכול לקרוא על הנושא באתר של מכון וויצמן או באתר של הUSDA.

מנהל פורום תזונה טבעית