כמות סידן מומלצת

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

27/12/2000 | 13:08 | מאת: שושי

מהי כמות הסידן המומלצת ליום ומה צריך לאכול, לשם הדוגמה, כדי להגיע לכמות זו?

27/12/2000 | 19:00 | מאת: סמדר בן נון

שלום שושי, רמת הסידן המומלצת משתנה בהתאם לגיל. לנשים עד גיל 50 המינון המומלץ הוא 1000 מ"ג (מיליגרם) ומעל גיל 50 - 1200 . קשה מאד להגיע לכמויות הללו דרך מזון אבל אפשר לנסות. דוגמאות למנות מזון המכילות 200 מ"ג סידן כל אחת (תעשי את החישוב ליום) : כוס חלב (פרה או סויה), 200 גר' (כמעט קופסה) של גבינה לבנה או חצי גביע גבינה לבנה מועשרת, פרוסת גבינה צהובה, שני משולשי גבינה משולשת "מון בלאן", גביע אשל, לבן או יוגורט, 100 גר טופו, שתי כוסות פולי סויה לאחר בישול, כ- 2/3 קופסת סרדינים, כרובית אחת, 200 גר' ברוקולי, 4 כוסות כרוב או חסה 4 בצלים, 5 תאנים יבשות, 2 כפות שומשום מלא. בתיאבון !

מנהל פורום תזונה טבעית