המשך לשאלה על תוצרת אורגנית

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

22/07/2022 | 22:41 | מאת: מיה

רשמת שירקות ופירות אורגניים יותר בריאים. אך מה עושים אם מצבם של הקולורובי, סלק ועוד אורגנים שלא נראית טוב בעונה זאת בחנות טבע?. האם כדי לשלב גם ירקות ופירות רגילים? שנראים טוב בסופר ואינם אורגנים? רק לשם הגיוון. תודה

23/07/2022 | 10:58 | מאת: עונה לשאלה (חוקרת בתחום החקלאות)

את מדברת על ירקות חורף. זו לא העונה והסיבה למראה שלהם היא שהם נשמרו באיחסון במשך כמעט שנה. ירקות לא אורניים, ניתן לגדל כל השנה, על ידי שימוש בדשנים כימיים והרבה קוטלי חרקים (סלק היה נאכל כולו אם היה מגודל עכשיו בשדה, גם אם היה מצליח להשריש שורש). הפתרון הפשוט הוא לאכול לפי עונה. בקיץ, זה הרבה מלפפונים, קישואים, עגבניות, ומגוון ירקות אחרים. ירקות שורש, הם ברובם ירקות חורף.

23/07/2022 | 13:59 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום הרמבם אמר אכלו פירות וירקות בעונתם וזה מה שאני מיעצת לך בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

מנהל פורום תזונה טבעית