ירקות כתומים מבושלים - ויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

21/07/2022 | 10:34 | מאת: מיה שיר

היי האם ויטמין אי,אשלגן וכל שאר הויטמינים נותרים בבישול ירקות כתומים? אני מבשלת עם קליפה ומקלפת בסוף. תודה

21/07/2022 | 22:42 | מאת: אביבה די וורולי

בהחלט כן מינרלים לא מתפרקים בבישול. אם מבשלים בהרבה מים, חלק מהמינרלים בורחים למי הבישול, אז מרקים, למשל, זה מעולה. רוב הוויטמינים לא מתפרקים בבישול, וחלק מהקרוטנואידים (הפיגמנטים הכתומים / אדומים, ביניהם ויטמין A) אפילו הופכים ליעילים יותר לאחר בישול.

מנהל פורום תזונה טבעית