ירידת 13 ק״ג במשקל - בן 19

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/07/2022 | 22:17 | מאת: אופק

שלום רב. אני בן 19. מאז ומתמיד הייתי נער ללא עודף משקל, אבל לא הייתי מאוד רזה. היה לי בערך 3 קילוגרמים מיותרים שלא הפריעו לי. מה שכן אף פעם לא אכלתי מאוד בריא ולא הייתי פעיל גופנית. הייתי אוכל הרבה ג׳אנק וחטיפים עד לא מזמן, לפני כ8 חודשים משקלי הבסיסי היה בערך 68 ק״ג, גובה 1.71. לפני כ8 חודשים התחלתי להקפיד - התחלתי לאכול ארוחות מסודרות ובריאות, הפסקתי עם החטיפים והשטויות לגמרי, התחלתי לאכול רק מתי שאני רעב, לעשות ספורט והליכות מדי פעם ואימונים, לשתות הרבה מים, לאכול הרבה ירקות. הירידה במשקל הייתה פשוטה ובאה די מעצמה - ירדתי עד עכשיו למשקל של 55 ק״ג. הרבה אומרים לי שרזיתי בצורה קיצונית, אבל בחיי שלא עשיתי שום דבר מיוחד - האמת שאני מרגיש מצוין. גם בדיקות הדם מצוינות. האם משקלי תקין? כמובן שאני איני צריך לרדת עוד ואני מודע לזה.

21/07/2022 | 20:09 | מאת: אביבה די וורולי

בעיקרון - הדרך שעשית נשמעת מצוינת, וגם העובדה שאתה מרגיש טוב היא חשובה. אבל כן, המשקל נראה יחסית נמוך ביחס לגובה, כנראה חייב השלמה קלורית ביחס לספורט שאתה עושה. המלצה על רגל אחת: תמשיך בדרך הזו אבל כן מוזמן להעלות צריכה של מזונות המכילים חלבון (ביצים, דגים וגם בשר ומוצרי חלב איכותיים, סויה, קטניות), שומנים טובים (אגוזים למיניהם, אבוקדו, טחינה... ) וגם דגנים מלאים. פשוט להעשיר את התזונה, לגוון, ולהמשיך בספורט.

מנהל פורום תזונה טבעית