שמן זית - יישוב סוגיה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
היי נירה וכולם: המדריכה שלי טוענת שאסור באיסור חמור לטגן בשמן זית בגלל שהוא נשרף מאוד מאוד מהר (לבשל אפשר). העניין הוא שגם הדיאטנית הקודמת של הפורום טוענת שזה מאוד לא מומלץ לטגן בשמן הספציפי הזה. (הנה התשובה שלה: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=16&i=10471&t=10423) את טוענת שכן אפשר לטגן בו. איך אפשר ליישב את הסוגיה? אציין כי רק בנושא הזה יש חוסר הסכמה בינה לבינך, וכי בשאר הנושאים היא ואת "באותו צד". עוד אציין כי בדיקה אחרונה איתה נעשתה על ידי לפני שבועיים. עדי
שלום עדי לא הצלחתי להגיע לקישור שעשית משום מה, אז גם לא הצלחתי לקרוא את התגובה עליה דיברת. הבעיה בטיגון או בחימום שמן בחום גבוה היא שחומצות שומן רב בלתי רוויות משנות את צורתן (אנא קראי את התשובה הקודמת בנושא שמנים מכבישה קרה). שמן זית ושמן קנולה מכילים הכי פחות חומצות שומן רב בלתי רוויות, הם מכילים בעיקר חומצות שומן חד בלתי רוויות, שאינן עוברות שינוי בחום גבוה. לכן דווקא שני שמנים אלה נחשבים לבטוחים ביותר לשמוש בטיגון או בחימום לחום גבוה. נראה לי שחלק מהבעיה בטיגון בשמן זית נובעת ממחירו הגבוה, וגם מהעובדה שיש לו טעם מודגש שלא תמיד משתלב טוב עם המזון המטוגן. תזונה אינה מדע מדוייק, לפעמים הידע שלנו נובע ממאמר או מחקר שקראנו, ולפעמים יש דעות סותרות של מחקרים שונים , או במהלך תקופת זמן מסויימת. עם הזמן ללא ספק הדברים יתבהרו חד משמעית, ובינתיים ממילא כדאי להמעיט בטיגון ככל האפשר... גם עם שמן זית וגם עם שמנים אחרים. בתיאבון.