חומצות שומן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

17/12/2002 | 14:29 | מאת: נטע

שלום רב 1. הצלחתי להוציא לגמרי מהתפריט שלי שמנים המכילים אומגה 6. ולמעשה אני אוכלת אך ורק שמן זית (זה התאפשר לי כיאני מכינה את כל ארוחותיי, ולא אוכלת בחוץ). עכשיו קראתי שדווקא כן חשוב שיהיו בתפריט קצת חומצות של אומגה 6. א. האם זה נכון? או שאפשר לחלוטיןלהיות בלי אומגה 6? ב. האם בשמן זית אין אומגה 6 בכלל ? ג. איזה מקור לאומגה 6 הוא הכי איכותי שיש, כדי שאוסיף אותו לתפריטי. 2. ניסיתי כמה פעמים לקחת כומוסות של אומגה 3, או לאכול דגים עשירים באומגה 3 או לאכול פשתן טחון. בכל המקרים הללו הרגשתי לא טוב. יצאו לי פצעים בפנים, דבר שבד"כ אין לי. ואף מין פצע שנראה כמו קצת אלרגיה, בשוק הרגל. כמו כן אני סובלת באופן קל מבכצ'ט- שזו מחלה דלקתית אוטו אימונית. רב הזמן זה רדום. אך נדמה לי שלקיחת החומצות הנ"ל עוררה את האפטות הדלקתיות. שאלתי היא - האם יתכן מצב בו אדם אלרגי או רגיש לחומצות שומן מסוג אומגה 3? האם יתכן שחומצות אומגה 3 משפיעות לרעה על המערכת החיסונית ומעוררות דלקתיות במקום להפחית אותה (כמו שכתוב בהרבה מקומות)? המון תודה נטע

לקריאה נוספת והעמקה
18/12/2002 | 20:21 | מאת: נירה אולנד

שלום נטע אין צורך לקחת את הקטע של חומצות השומן החיוניות לקיצוניות. גם חומצות אומגה 3 וגם חומצות אומגה 6 חשובות, כדאי לקבל משני הסוגים. יש ביניהן יחסי גומלין, הן משלימות זו את זו. את יכולה להשיג אומגה 6 מאגוזים, פיצוחים, שמן צמחי מכל סוג (למעשה גם בשמן זית יש אומגה 6, אך בכמות פחותה מזו שבשמנים צמחיים אחרים). לגבי החשש שלך מאלרגיה: לא נשמע לי סביר שתהיי אלרגית לשמן דגים. אולי את אלרגית לחלבון מסויים בדגים, או במעטפת של כמוסות שמן הדגים. אם את מודאגת, אולי כדאי שתפני לרופא המשפחה ותתייעצי איתו. נטע היקרה, מהשאלות שלך עולה שוב ושוב הסתבכות הולכת וגדלה ועסוק שהולך ומסתבך במזון בריא. לדעתי כדאי מאד שתפני לייעוץ מקצועי. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית