חולשה ועייפות כרונית

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

28/03/2022 | 16:02 | מאת: עמית

שלום רב. כבר שנים רבות אני סובל מחולשה כרונית. עברתי המון בדיקות דם, גסטרוסקופיה, אנדוסקופיה וכד' וברוך ה' הכל היה תקין מלבד הממצאים היחידים שהברזל וויטמין 12B נמוכים ולאחרונה גם ויטמין D. לעיתים אני סובל מיציאות מרובות, לא שלשול אך בכל זאת פעמיים-שלש ביום ולפעמים אפילו 4-5 פעמים. זה מגיע בתקופות, תקופה מסוימת היציאות רגילות ותקופה אחרת מרובות. האבחנה שניתנה ע"י רופאי גסטרו היתה "חוסר ספיגה", לאמר: אני אוכל כמו שצריך אך הגוף לא סופג את הנוטריינטים הדרושים מן המזון. מדוע? לא היה באפשרותם לאבחן! אציין שלמרות שבהנחיית הרופאים נטלתי B12 תקופה ארוכה (וכמובן רמתו בדם וכן רמת הברזל עלתה מאד) לא הרגשתי שיפור בתחושת העייפות והחולשה. בהתייעצות עם 2 דיאטניות בקופה נאמר לי שהתזונה שלי בסה"כ טובה ומאוזנת ואם כן חזרתי לנקודת המוצא: אני עייף באופן כרוני חלש וחסר חיוניות אך אין פתרון. מתסכל ביותר! האם תוכלי בבקשה לעזור לי? תודה

31/03/2022 | 20:10 | מאת: מימי

יש לי בעיה בדיוק כמו שלך והרופאים בארץ חסרי תועלת כבר שנים. יש לי תור לרופא באוסטריה עוד שבועיים. אעדכן אותך כאן בהמלצות שלו

01/04/2022 | 16:08 | מאת: אביבה די וורולי

כשמאובחן חוסר ספיגה חייבים לטפל בשיקום הרקמות של מערכת העיכול, ושל המעי. קיימים מזונות מתאימים, תוספים וצמחי מרפא. מומלץ לקבל טיפול פרטני אצל נטורופת/ הרבליסט/ רופא סיני.

02/04/2022 | 12:16 | מאת: מימי

זו בעייה יותר רצינית משיקום רקמות עם צמחים. זו בעיה הורמונלית

מנהל פורום תזונה טבעית